dilluns, 11 de març del 2013

HOME

Fa 4.000 milions d'anys el nostre planeta, la Terra, es va formar gràcies al Big-Bang. Però, no va ser fins fa 200.000 anys que va sorgir l'Homo sapiens, el nostre avantpassat. 

Al principi, tot era un caos, de fet, encara conservem volcans submarins, abundants en aquell moment. Aquesta etapa es va tancar ja que la distància del Sol amb la Terra era òptima y equilibrada per a que sorgís vida.
Certs organismes van eliminar el Carboni de la Terra permetint la vida i donant pas a l'Oxigen. També ens trobem amb el curs de l'aigua que es repeteix continuament en diferents ambients i estats, al igual que també hi podem trobar-hi vida aqüàtica. El nostre planeta presenta moltes curiositats; com per exemple, que l'aigua del mar és salada perquè l'aigua dels rius s'ha endut els minerals fins allà o que les taques verdes del mar presenten oxigen de l'aire, on habiten les algues. Ja que l'aigua i l'oxigen són inseperables, més ben dit, el motor de la vida.
Extranyament, només coneixem la sèptima part de les espècies de la nostra Terra. La matèria viva encara és un misteri, es creen famílies unides per costums de generació en generació. En el cas dels animals, alguns s'han adaptat, en d'altres, l'ambient s'ha adaptat a ells. També sabem que totes les espècies tenen un paper i un lloc a la vida, no n'hi ha cap d'inútil.
L'Homo sapiens, en canvi, és l'ésser que pensa i és capaç de canviar la del medi i dominar-lo. Aquest, és capaç de pescar i caçar, avantatge que el faria evolucionar. Tot i l'avanç actual, hi ha una quarta part de la població que encara viu com fa 6.000 anys, els anomenats indígenes. Aquestes persones tenen una esperança de vida curta, educació escassa i una tasca dura. 
Es ben cert que l'animal, al tenir capacitats que nosaltres no tenim, va ajudar a l'home a descubrir nous territoris. Un altre gran descobriment fou l'agricultura, exercida des de fa 10.000 anys al adaptar-nos i aprofitar el camp per ser una gran font d'alimentació, de fet, encara és el primer ofici de la Terra i depén de la seva existéncia la supervivència de l'humanitat. 
Tot això que trobem tant natural, també ha patit algunes alteracions, com per exemple, l'utilització dels pesticides; bons a l'agricultura però alhora tòxics per a l'aire, el mar i la terra. Abans, només ens abastavem de matèria orgànica, els fems, per a la fertilitat de la matèria natural.
Un altre fet a destacar és l'exisència del petroli, el qual en 50 anys ha modificat la Terra més que mai, per exemple, en un poble de pescadors s'han construit 3.000 torres i rascacels on fa 40 anys no era res més que un poble de pescadors. El màxim explotador del petroli és Nova York, de fet, EEUU va ser el primer en treure-li rendiment.
Veiem que com més desarrollat estigui el país, s'hi consumirà més carn, alimentada per cereals concentrats el que provocarà grans tonelades.
A Los Ángeles, el número de cotxes (símbol de benestar i progrés), és aproximadament equivalent al nombre d'habitants i la vida és més nocturna que diürna.
Com podem comprovar, cada cop s'exploten més els recursos, així com al 1950 els sectors industrials es van multiplicar.
Un clar exemple de l'explotació és Dubai, la ciutat més luxosa i que més diners té gràcies al petroli. Com diuen al documental, "on el que és impossible és possible".

Com a conclusió, cal adonar-nos que estem esgotant el que la naturalesa ens ofereix, i que com tot, algún dia  s'acavarà i per tant en cal tenir cura si no volem un final catastròfic.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada