dimarts, 18 de juny del 2013

ELS VIRUS

Els virus són els que contenen informació genètica i intenten entrar a dins de les cèl·lules per a que aquestes fabriquin més virus. Es així com, quan un virus troba a una cèl·lula la reconeix per saber si hi podrà entrar. Molts virus es dirigeixen al citoplasma. Al nucli, hi utilitza la maquinària de la cèl·lula per a reproduir-se. Sabem, que per a que el vuris pugui sortir, poden fer explotar la cèl·lula.
Un dels camps que cal destacar són les grips. Els virus de la grip es renoven cada any, es a dir, s'han de trobar vacunes noves constantment perquè són diferents a la de l'any anterior.
Observem que, el virus, conté tota la informació al seu interior i el més important són les proteïnes que li permeten poder entrar a una cèl·lula i després sortir.
I sí, son perilloses, ja que poden afectar fins i tot al sistema respiratori.
Trobem les particulars cèl·lules diana, que sí s'enghanxen, però, n'hi ha d'altres que no, com per exemple, les de l'epitel·li respiratoris. És llavors, quan les cèl·lules intenten defensar-se amb febre, mocs...
En efecte, quan el virus es mou, el nostre cos no el reconeix. Aquests mateixos, podran canviar a través de mutacions puntuals o recombinacions.
És molt important tenir en compte els animals, ja que, com més s'infectin, més possibilitats tenen de transmetra-ho a les persones.
Però, malgrat tot, existeixen els antivirals, els quals maten als virus i només actuen sobre aquests. Al igual que per a curar virus o malalties es poden utilitzar teràpies genétiques.

Finalement, com a informació, cal dir que els s'adapten al medi mitjançant la selecció natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada