dimarts, 18 de juny del 2013

GATTACA

En un món de tecnologia avançada, neix Vicent, un nen al qual li diagnostiquen lesions cardíaques. Aquesta malaltia, ha d'empitjorar a mesura que creixi fins portar-lo a la mort, és així com els seus pares al assebentar-se'n, decideixen tenir un altre fill mitjançant l'in vitro, perquè així ells puguin decidir les característiques que volen, acostant-se a la perfecció fins i tot. Vicent, des de petit somia amb viatjar a l'espai ja que li apasionen molt els temes de l'astrologia, així que decideix presentar-se a unes proves que el permetran accedir a Gattaca, el lloc on resideixen totes les naus espacials i sorgeixen les investigacions de l'Univers. Però, les proves exigeixen un nivell físic molt alt i amb la malaltia que pateix, no les supera. Llavors, decideix entrar a Gattaca pel servei de neteja, per així poder anant pujar esglaons fins arrivar al càrrec que ell volia. El temps passa. Vicent ja ha passat dels trenta anys i sent la necessitat de viatjar a l'espai, es quan contracta, llavors, a Jerome. Jerome l'ajudarà a poder accedir a Gattaca gràcies a que tenen el DNI compatible, i per tant, li ha d'aportar mostres d'horina, empremptes dactilars, mostres de cabell... etc, de manera que així Vicent es podrà fer passar per Jerome i passar les proves, cosa que fa, i per tant, aconsegueix la feina.
Però, les coses es compliquen quan un dels treballadors de Gattaca, descobreix que la identitat de Vicent és falsa, i al acusar-lo, Vicent decideix matar-lo. Des de llavors, els policies troben el cadàver, i comencen a investigar. El nivell de seguretat de Gattaca augmenta, ja que la prova que troben sobre el cadàver indica que pertany al sector de neteja, i no en troben res, ja que Vicent, obviament està enmascarat amb un altre ADN. Arriva a un punt en que la investigació s'expandeix per tota la ciutat, el que ha d'augmentar el compte que tingui Vicent per no ser enxampat. Un dels dies, s'emporta a la seva companya a sopar, però són interrumputs pels policies que entren al restaurant i la parella es veu obligada a fugir. Ràpidament la policia es dirigeix a casa d'en Vicent, però a qui s'hi troben és a Jerome, fent-se passar per ell, i el que surt immune. És llavors quan les investigacions es calmen ja que no troben cap suspitós i en breus s'ha de produir un important llençament a la setena lluna de Júpiter, Titano. El dia de enlairar-se arriba, i Vicent al fer-se la prova es troba amb una sorpresa; el doctor sap que tot sobre el seu engany, però diu que callarà ja que és l'heroï de la seva filla i és així com Vicent aconsegueix fer realitat el seu somni.
D'altre banda, Jerome es troba insatisfet amb la seva vida i és suicida, tot i que, abans de fer-ho li deixa a Vicent mostres seves per a tota una vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada